Print header

Brezplačne predstavitve novega Zakona o javnem naročanju (ZJN -3) po Sloveniji

20.01.2016

V Ministrstvu za javno upravo smo konec leta 2015 pripravili nov Zakon o javnem naročanju (ZJN - 3), ki ga je Državni zbor sprejel v mesecu novembru, uporabljati pa se začne 1. aprila letos. Skladno z večletno prakso, ko ministrstvo brezplačno predstavlja zakonodajne novosti bodočim uporabnikom, bodo tudi novosti, ki jih prinaša nov Zakon o javnem naročanju predstavljene vsem bodočim uporabnikom po več krajih po Sloveniji.

Kot smo napovedali že v času priprave in usklajevanja zakona, ter tudi med samim zakonodajnim postopkom, smo po objavi zakona pričeli z izvedbo več brezplačnih predstavitev novega zakona na različnih lokacijah po Sloveniji.

 

Prva predstavitev je potekala januarja v Sežani, sledila je Ljubljana, v naslednjih tednih pa bodo sodelavci nov zakon predstavili še v Mariboru, v Novem Mestu, Murski Soboti in na Jesenicah. Skupaj bo ministrstvo nov zakon predstavilo preko 1200 javnim uslužbencem, ki se pri svojem delu ukvarjajo z javnim naročanjem. Cilj ministrstva je, da bodo uslužbenci dobro pripravljeni na vse izzive in možnosti, ki jih nova zakonodaja ponuja za transparetno, gospodarno in moderno naročanje.

Datumi in kraji predstavitev ZJN-3 so objavljeni na spletnih straneh Ministrstva za javno upravo - Upravna akademija.

Prezentacija je na voljo na naslednji povezavi: ZJN3 predstavitev.pdf